1998-2003

We starten in de eerste 5 jaren van het bestaan van Wings of Support.

Op 6 november 1998 wordt Wings of Support officieel opgericht in Amersfoort. Daarna wordt het glas geheven bij de voorzitter thuis op een voorspoedige toekomst. Daar zijn meerdere collega’s van de vliegdienst van KLM bij aanwezig. Er moet een naam worden bedacht en een logo worden ontworpen. VliegersVlugge Hulp en Gevleugelde Vrienden, Under our Wings leggen het af voor: Wings of Support.

De stichting heeft als doel het ondersteunen van bestaande projecten gericht op kinderen in de Derde Wereld. Er wordt begonnen met een project in Kenia, maar in 1999 volgen als snel initiatieven in Albanie en Boekarest. Na slechts 2 maanden na de oprichting wordt de magische grens van 100.000 euro per jaar aan toekomstige donateursincasso gepasseerd. In 1999 komt het bestuur tot de conclusie dat het logischer zou zijn als cabine ook mee gaat doen met Wings of Support. In mei worden twee collega’s van de cabine toegevoegd om donateursleden te werven en de administratieve afwikkeling te doen.

In 2001 ontvangt het een verklaring van geen bezwaar van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Hiermee kan de stichting in aanmerking komen voor het CBF keurmerk. Er zijn dan meer dan 1200 donateurs.

In 2003 vindt er een benefietconcert plaats in Bob’ s Saloon in Uitgeest wat wordt gedeeld door de landelijke krant Spits.

1998

1999

2001

2003