Beste lezers,


Gisteren hebben we zeer verdrietig nieuws uit Accra, Ghana, ontvangen. Onze jarenlange partner ter plaatse, Gideon Markin, is gisterochtend vroeg plotseling overleden.


Gideon hebben we kort na het millennium leren kennen. Eerst nog werkend voor de stichting CAS en daarna als initiatiefnemer en leider van zijn eigen stichting UPCO, de Urban Poor Child Organisation.


Als een man die het leven van en op straat heel goed kende, wilde hij met UPCO en later ook met SASO, de Service Awareness Support Organisation, de jongeren uit de arme wijken van Accra een zo goed mogelijke toekomst bieden. Voor de allerjongsten was er opvang in de Kiddies Garden.


Wij als WoSsers en Gideon voelden elkaar al snel heel goed aan. Hij begreep exact wat voor kwaliteit en degelijkheid wij nastreven en werd spoedig de WoS-ambassadeur in Ghana. Naast de twintig projecten die we samen hebben gedaan, heeft hij ons bij vele andere projecten met raad en daad bijgestaan als onze man ter plaatse.

De WOS-UPCO/Gideon/SASO relatie groeide uit tot een zeer hechte vriendschap met vele WoSsers. Zo is hij in de afgelopen jaren drie keer in Nederland geweest en heeft hij bij velen van ons overnacht en zijn we met hem door Nederland getrokken. Zijn interesses in onze cultuur en omgang met elkaar waren aanstekelijk. Van het weer in Nederland, zeker in de herfst maanden, moest hij absoluut niets hebben. Wat dat betrof zat hij vele malen liever bij zijn familie en mensen in Ghana.


Het verlies van Gideon laat een enorme leegte achter. Niet alleen zullen we zijn heerlijke appjes en gesprekken moeten missen, maar ook zijn we een uitmuntende, inspirerende en integere leider kwijt.


Gideon is slechts 45 jaar jong geworden en laat een lieve vrouw en zes prachtige kinderen achter.


Wij zullen ons huidige project, het afbouwen van de UPCO school, voortzetten.


Namens zijn vele vrienden,

Erik Julian Labrana