Focus op vier Sustainable Development Goals


Wings of Support ondersteunt met haar projecten vier van de 17 doelen. SDG 3 gaat over ‘Goede gezondheid en welzijn’. Het verlagen van kindersterfte- en moedersterftecijfers vallen onder dit doel, net als goede en toegankelijke gezondheidszorg. Op verschillende manieren helpen de projecten hier aan mee. Denk bijvoorbeeld aan het financieren van ziekenhuismaterialen. Ook het voorzien van projecten als Betheljada en Huber in Suriname met incontinentiemiddelen voor meervoudige beperkte kinderen is een voorbeeld hoe Wings of Support bijdraagt aan SDG 3.

SDG 4 staat voor ‘Goed onderwijs’ en is een doel waar veel van de Wings of Support projecten een steentje aan bijdragen. Vorige week is een nieuw project goedgekeurd, Christel House Mexico. Dit project in Mexico City ondersteunt een particuliere school waar kwalitatief hoogwaardig onderwijs wordt aangeboden voor een prijs die betaalbaar is voor gezinnen met zeer beperkte middelen. De community die deze school vormt wordt bijvoorbeeld deels gerund door de inzet van ouders die helpen het pand schoon te maken.

SDG 5 heeft als focus ‘Gendergelijkheid’. Gelijkheid tussen vrouwen en mannen is een mensenrecht, helaas blijkt in de praktijk dat meisjes en vrouwen vaak nog achtergesteld worden ten opzichte van jongens en mannen. Daarom is het belangrijk in sommige situaties meisjes extra te beschermen of stimuleren. Dat is wat we doen met het project Safe Spaces in Nairobi, waar met behulp van trainingen de empowerment van meisjes wordt bevorderd.

De laatste SDG waar Wings of Support zich op richt is SDG 6 en heeft als onderwerp ‘Schoon water en sanitair’. In veel landen is toegang tot veilig drinkwater en schoon sanitair geen vanzelfsprekendheid. Afgelopen jaar heeft het project in Pacung (Bali) geld ontvangen om een waterput aan te leggen die hier op de foto’s te zien is.