Uitgelicht project: Todos Juntos

Buenos Aires, Argentinië

“Big smile!”

“Ik kreeg ook een big smile :-) tijdens het inlezen van dit project. Wat een mooie en zinvolle aanvraag.” Hilde Vas (Cabin Attendant KLM, tijdens de interne goedkeuringsronde van dit project).

Todos Juntos is opgericht in 2005 door Fiona Watson, met als doel gratis tandheelkundige verzorging voor kinderen in de sloppenwijk van San Martin, in het noorden van Buenos Aires. In 2006 ging zij van start met het project Sonrisa. Het doel was het promoten van mondhygiëne en het bieden van gratis tandheelkundige basiszorg aan kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar oud. Er zijn nu twee tandartspraktijken actief en een derde is in aantocht. Ongeveer 90% van de zesjarige kinderen en 70% van de zes tot twaalfjarigen uit deze buurt hebben gemiddeld vijf/zes rotte tanden/kiezen wanneer ze voor het eerst in de praktijk komen. Wings of Support heeft met de sponsoring van tandenborstels, tandpasta en een airconditioner bijgedragen aan een verbetering van de kennis van de kinderen over mondhygiëne en het comfort van de kinderen tijdens de bezoeken aan de tandarts!

Op de achtergrond een luchtfoto van Villa 31, een dichtbevolkt gebied in 'downtown' Buenos Aires, genomen door Emiliano Lasalvia (AFP)