"Een school met uitstraling heeft een uitnodigende invloed op kinderen”

Uitgelicht project: Ellen school

Paramaribo, Suriname

De Ellen school is een MULO school in de wijk Ellen, district Commewijne. De school is opgericht in 1978 en is voor de regio een belangrijke school. Zoals vele plaatsen buiten Paramaribo is het aantal scholen beperkt. Afstanden zijn groot en mensen beschikken vaak niet over vervoer. De scholen "buiten de stad" worden vaak dan ook "vergeten". Steun vanuit de overheid is minimaal en daarom is het voor de schoolleiding ieder jaar een uitdaging om het financiele plaatje rond te krijgen. Vaak is er geen extra ruimte voor opknapbeurten, renovaties, reparaties en dergelijke en is men afhankelijk van fundraisings en donaties.

Projectcoördinator Robin de Geus (Cabin Attendant KLM): ”De school had een verfbeurt nodig. Uitstraling heeft heel veel te maken met motivatie. Kinderen die naar een school gaan die er slecht uit ziet, voelen zich wellicht niet veilig of serieus genomen”. Mooie bijkomstigheid was dat de mankracht kosten geschrapt konden worden, Ellen school kreeg het voor elkaar om vrijwilligers van de gemeente plantage Ellen het schilderwerk te laten doen. Een prachtige vorm van gemeenschaps-samenwerking!

Mevrouw Idoe, Schooldirectrice, vat de samenwerking met Wings of support op treffende wijze samen: “Uit twee verschillende werelddelen bij elkaar komen is een begin, vanuit twee verschillende continenten bij elkaar blijven is een vooruitgang en uiteindelijk samen iets moois van maken is succes.”