Uitgelicht project

Jack & Jill School Entebbe, Oeganda

(Michael van Os de Man en Lucienne Miltenburg-van Eck, pursers KLM)

Hope for the Future is een organisatie die vier scholen beheert in Kampala en Entebbe (Oeganda). Wings of Support werkt al enige tijd samen met de Jack & Jill school. In 2018 zijn we begonnen met de voorbereidingen en bouw van een nieuw schoolgebouw, de eigenaar van het vorige onderkomen had namelijk de huur opgezegd. Een enthousiast team van leraren en maatschappelijk werkers geven iedere dag aan 250 kinderen basisonderwijs. De COVID-19 lockdown heeft ook in Oeganda erg lang geduurd. Kinderen kunnen pas sinds kort, onder voorwaarden en restricties, weer naar school.

In maart 2020 is men begonnen met de upgrade plannen van de Jack & Jill School. De regen- en weersomstandigheden zorgden voor natte klaslokalen en onderwijsmateriaal. Een ongewenste situatie die inmiddels tot het verleden behoort. De schoolmuren zijn nu van steen en de vloeren met cement geëgaliseerd. Er is een watertank aangeschaft en een veilige toegangspoort tot het schoolterrein geplaatst.

“Making the next step forward”

Dankzij Tonny Ddungu (projectmanager en social worker) en de bewoners uit de omliggende gemeenschap staat er nu een schitterend schoolgebouw waar kinderen én leerkrachten met plezier veilig samen kunnen komen en waar gedegen onderwijs gegeven kan worden.