"Met schone handen weer naar school”

Uitgelicht project Ellen school

Paramaribo, Suriname

(Robin de Geus en Hilde Vas, cabin attendants KLM)

De Coronacrisis heeft de wereld in zijn greep en ook in Suriname doet men er alles aan om de toename van de verspreiding tegen te gaan. Hygiëne behoort tot de allerhoogste prioriteiten op school.
De Ellenschool is een middelbare school (Mulo) te Mariënburg, in het District Commewijne, op 30 minuten rijden vanaf Paramaribo. De school heeft 470 leerlingen in de leeftijd van 11-16 jaar.

In het district Commewijne is geen drinkwatervoorziening met stromend water, men is afhankelijk van regenwater dat opgevangen wordt in een DURO tank. De school had te kampen met een tekort aan schoon water en ook aan wasbakken op het schoolterrein. De beperkte watercapaciteit moest dringend uitgebreid worden. Om deze te verhogen is een tweede tank geplaatst samen met een grote wasbak met meerdere kranen. De kinderen kunnen nu bij binnenkomst eerst hun handen wassen. Wings of Support heeft ook een bijdrage geleverd aan extra zeep en schoonmaakmiddelen.

Door dit project kunnen de kinderen van de Ellenschool nu tijdens de Coronapandemie ook op een zo schoon en veilige manier hun lessen volgen.