WOSwijs blog | Lex de Vries & Anne de Vries

Lekker slapen na een les kinder yoga

editie november 2018 | redacteur: Anne Riemke Prins | lay out: Sandra Ott

Bij yoga denk je aan India, niet aan de Filipijnen. Toch kent deze ‘leer’ geen grenzen meer en zijn projectcoördinator Lex de Vries en zijn dochter Anne overtuigd dat de kinderen van Bahay Aurora baat hebben bij het beoefenen ervan.Yoga en spelen is leuk en gezond!“Mabait ako at mabait din lahat ng mga ibang bata sa itong silid.” Met de woorden: “Ik ben aardig, net als alle andere kinderen in deze ruimte” nog in hun hoofd, verlaten een aantal kinderen van unit 1 de yogales. Hoewel het echte stuiterballen zijn, verlaten ze toch rustig en stil het lokaal.

Bahay Aurora is een kinderopvang op Baras, een gemeente op het eiland Luzon in de Filipijnen, waarmee Wings of Support door de jaren heen een warme band heeft opgebouwd. Voor deze kinderen biedt Bahay Aurora een warme plek, met vaste begeleiders (houseparents), mentale ondersteuning, verplichte scholing en driemaal daags een voedzame maaltijd. Daarnaast organiseren ze dagelijks sport en spel en een jaarlijks zomerkamp. Sinds kort maakt yoga ook deel uit van deze vaste activiteiten.

Wings of Support financiert bij Bahay Aurora de bouw van een nieuwe yoga- en speelruimte. Sinds een aantal maanden geeft één, en binnenkort zelfs waarschijnlijk twee van de houseparents yogales bij Bahay Aurora. “De kinderen vinden de yoga fijn, want het is relaxingen ze kunnen beter slapen,” aldus houseparent en yogateacher Rona. Toch is er nog veel ruimte voor verbetering: “Ik moet meer houdingen leren en ik heb assistentie nodig zodat ik kinderen kan corrigeren. Ze zijn allemaal beginners”. | SCROLL NAAR RECHTS VOOR VERVOLG |