“… van National Geographic. Al een aantal keren genomineerd voor Word Press Photo …”

Het gaat over journaliste Ami Vitale. Ze nam vorig jaar een World Press Photo award mee naar huis met haar eerste prijs voor haar foto verhaal. National Geographic Magazine vertelt over een Keniaanse gemeenschap die olifanten beschermt. Ik ben aan de telefoon met Radmila Milenkovich die de foto expositie organiseert en luistert waarom ze Wings of Support ook een podium wilt geven. Met bewondering hoor ik wie de andere geselecteerden zijn.

“Wings of Support is een non-profit organisatie en particulier initiatief van medewerkers van KLM Royal Dutch Airline, de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland.”

Ik vertel Radmila dat het bijzonder is dat de stichting ongeveer 50 piloten en cabinepersoneelsleden heeft die de projecten in hun eigen tijd bezoeken, terwijl ze op de bestemmingen werken, en ze zijn goed verbonden met de projecten. Wings of Support heeft ongeveer 70 projecten per jaar en geeft jaarlijks bijna € 700.000 uit.

"Het goede doel richt zich op onderwijs, onderdak en medische zorg aan kinderen door lokale initiatieven over de hele wereld te ondersteunen."

"Wings of Support werd in 1998 opgericht door een piloot die moeite had met het feit dat de hotels waar ze op bestemmingen zouden verblijven vaak zo dicht bij verarmde gebieden lagen. Hij wilde er iets aan doen, maar hij besefte dat hij als één persoon niet veel impact kon hebben. Dus bundelde hij krachten met collega’s om een onafhankelijke organisatie op te zetten en als groep samen te werken. Vandaag, 20 jaar later, ondersteunen meer dan 3000 donoren zijn idee." Radmila bedankt me en mailt me later terug. De teksten op deze pagina zijn vertaald en worden toegevoegd aan de drie uitgekozen fotos's van Wings of Support.


- door Bram Snel, Communicatie Wings of Support

"Wat interessant is, is dat 98% van de donaties rechtstreeks naar de lokale organisaties gaat. Wings of Support heeft geen kantoor omdat veel betrokken mensen altijd vliegen, dus ze zijn allemaal verbonden door verschillende internettools. Digital Asset Management in de cloud wordt geleverd door een Noors softwarebedrijf gevestigd in Oslo, gesponsord door de Nederlandse re-seller."