WOSwijs blog | augustus 2021

Je eigen actie voor Wings of Support

Online makkelijker dan je denkt

Door Annick Rijkschroeff

Wings of Support mag rekenen op de steun van vele KLM collega’s, via maandelijkse donaties, maar ook via individuele sponsoracties. We maken dit nu nog gemakkelijker voor de enthousiastelingen die ons een warm hart toedragen met een online crowdfunding platform, Kentaa. Hiermee kan het opzetten van een sponsoractie in een handomdraai geregeld worden en is er geen omkijken meer naar het incasseren van het sponsorgeld. Dit platform is speciaal toegespitst op fundraising voor non-profit organisaties.

Hoe werkt Kentaa? Via de Wings of Support pagina op Kentaa heeft iedereen de mogelijkheid om zelf een sponsoractie voor Wings of Support te bedenken en te starten. Dit kan gaan om een sportieve prestatie, het vragen van donaties in plaats van cadeaus bij een verjaardag of geboorte, een culinair thema of het geven van een workshop. The sky is the limit!

Via het platform kun je je individueel of als team aanmelden. Meld je je individueel aan, dan is het minimale streefbedrag 150 euro. Voor een team ligt dit wat hoger, namelijk op 500 euro. Het aanmaken van de actie zorgt ervoor dat er een vaste actiepagina is, waar communicatie, werving en donatie samenvallen. Hierdoor is het simpel om de achterban op de hoogte te houden - via blogs - en hen een zelfgekozen bedrag te laten doneren met één druk op de knop. Dit doneren kan overigens anoniem of juist met een berichtje erbij. Nog een duwtje in de goede richting nodig? Wings of Support heeft een pagina vol tips samengesteld om de actie zo succesvol mogelijk neer te zetten.

Eerste succes Michiel van Grieken (second officer 777/787) heeft in mei als eerste gebruikt gemaakt van het Kentaa platform. Op de racefiets doorkruiste hij Spanje in tien dagen om geld op te halen voor Wings of Support. Deze tocht van Barcelona naar Santiago de Compostela (1.100 km!) leverde hem - behalve veel aanmoedigingen en respect - ruim 2800 euro op. Via Kentaa hebben 129 donateurs Michiel een financieel hart onder de riem gestoken en hem gevolgd en route. En zelfs in de dagen na Michiels sportieve prestatie bleven er nog donaties binnenkomen. Wij zijn superblij met Michiels initiatief en met het opgehaalde geld kunnen we weer veel goeds doen voor kinderen over de hele wereld.

Zomaar een (extra) donatie doen aan Wings of Support? Als er geen actie loopt waar je voor wilt doneren, dan kan het ook rechtstreeks via de ’Doneer nu’ button op de pagina.

Lees ook het WoSwijs artikel ’Ludieke acties van de liefste mensen’ over originele initiatieven waarmee geld is ingezameld voor Wings of Support.

Tekst en opmaak door Annick Rijkschroeff

Foto's: via Unsplash, Robin de Geus en Michiel van Grieken