Wings of Support (WoS) heeft geld vrijgemaakt voor corona-gerelateerde hulp en noodhulp in zwaar getroffen gebieden als Lima, Nairobi, Dar-es-Salaam, Entebbe, Kaapstad, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Bangkok en Boekarest. Dit geld wordt besteed aan voedsel, zeep en beschermings-middelen voor projecten in deze gebieden.

Wings of Support noodhulp voor kinderen in tijden van COVID-19 pandemie

De steun die normaal gesproken wordt gegeven betreft praktische hulp op het gebied van onderwijs, onderdak en medische verzorging. Zoals overal vraagt deze crisis ook binnen Wings of Support om bijzondere oplossingen. Daarom werd besloten geld vrij te maken voor noodhulp.

Wings of Support heeft inmiddels al veel dankbare reacties ontvangen. Vanuit Argentinië kwam een reactie van het El Desafio Project in Rosario dat zich inzet voor armoedebestrijding door onder meer opleidingsprogramma’s voor kinderen die in armoede leven. “Met deze hulp kunnen we ervoor zorgen dat we alle deelnemers van onze programma’s en hun familie bereiken en hen voorzien van diensten, voedsel en alles wat ze nodig hebben tijdens deze pandemie. Zo leveren we wekelijks tassen met voedsel aan deze kinderen en hun families. Op deze moeilijke momenten van het leven moeten we er voor elkaar zijn. Dat is precies wat Wing of Support doet, zodat we onze jongeren kunnen blijven helpen.” https://www.eldesafio.org

Veel WoS-projecten in onder andere Azië, Afrika, Zuid- en Midden-Amerika ondervinden de effecten van de coronamaatregelen. Door de lock downs die overheden halsoverkop hebben ingevoerd kunnen duizenden kinderen niet meer naar school, waardoor zij geen zorg en onderwijs meer krijgen. Dit is voor veel families lastig: werken is vaak niet meer mogelijk en geen werk betekent geen inkomen. Zonder inkomen is er ook geen eten op tafel. In sommige landen zijn bendes actief, die de bevolking van moeilijk verkrijgbare etenswaar en schoonmaakmiddelen beroven.

Effecten coronamaatregelen in zwaargetroffen gebieden

Blijf ons steunen

Wil je ook bijdragen, word of blijf dan donateur. Dat kan al voor 5 euro per maand. Aanmelden kan via deze link:

Ondanks het feit dat WoS-medewerkers momenteel helaas niet naar de bestemmingen kunnen vliegen om de projecten te bezoeken, doen zij hun uiterste best te helpen waar het nodig is en waar dit kan. Op de Wings of Support website is meer informatie te vinden over de huidige (nood)hulp die gegeven wordt en aanverwante Wings of Support gerelateerde zaken.

Lees verder: wereldkaart en COVID-19 gerelateerde projecten