Daniëlle van der Linden (rechts) en vriendin Luciënne Spanhof

Daniëlle van der Linden is tweebander en vliegt al dik 25 jaar met veel plezier. Daarnaast heeft zij als uit de hand gelopen hobby het maken van sieraden. Zij doet dit samen met Luciënne Spanhof met wie zij al heel lang bevriend is. Tijdens de beginfase van de pandemie miste Daniëlle haar collega’s en de binding met het bedrijf dat zo enorm door deze crisis wordt getroffen. Bovendien had zij zeeën van tijd. Om uiting te geven aan dit gevoel besloot zij een armbandje te maken van zilveren kralen met een blauw hartje. Voor zichzelf maar ook voor collega’s die er één wilden. “Als ik er vijftien verkoop is het veel”, dacht Daniëlle. Zij bood het armbandje te koop aan op de Facebookpagina van KLM Cabin Crew en het liep helemaal uit de hand.

“Ik dacht dat ik gek werd”, zegt Daniëlle. Heel veel collega’s liepen blijkbaar met hetzelfde gevoel rond en wilden een armbandje. “Honderden reacties en de paniek sloeg ons om de oren: we hebben nooit zoveel kralen…! We hebben om en nabij de vierhonderd armbandjes gemaakt. Dagen hebben we aan de keukentafel gezeten. Moeders en kinderen moesten meehelpen. Door de strenge regels vanwege corona mochten anderen, die wilden helpen, niet over de vloer komen. Met één armbandje ben je toch al gauw een kwartiertje à twintig minuten bezig. Alles met de hand, kraaltjes tellen, het was een heel werk en de bestellingen bleven maar binnenstromen.”

De winst verdeelden Daniëlle en haar vriendin over vier goede doelen waarvan drie KLM gerelateerd: ‘WoS’, ‘Wings for Animals’ en ‘Blauw helpt’. Ook de lokale dierenambulance uit Purmerend kreeg een donatie. Daniëlle heeft ooit op de route een project van WoS bezocht: een kindertehuis in Entebbe. “Ik had toen de halve Action mee in mijn koffer”, zegt zij lachend. Maar het mooiste waren alle hartverwarmende reacties. Collega’s vonden het een mooi armbandje maar vooral het idee erachter zorgde voor de verbinding waar iedereen toen naar op zoek was.

Deel dit artikel: