Katja van den Nieuwendijk vliegt al meer dan dertig jaar en is tweebander. Daarnaast is zij kunstenares. Rond haar dertigste kwam deze artistieke kant van haar bovendrijven. Het zit in de familie want haar vader en broer zijn ook kunstenaar. Zij is autodidact en doet van alles: schilderen, fotograferen en keramiek. Zij heeft een galerie aan huis en houdt hier exposities van eigen en andermans werk.

Voor de viering van het 100-jarige bestaan van KLM kon elke KLM-er een idee indienen. Katja wilde een foto-expositie organiseren van de mooiste en gekste foto’s van crew met als thema ‘A room with a view’. Dit idee viel helaas af, maar men was wel enthousiast over een foto-expositie van crew wat dan een plekje zou krijgen in het in verbouwing zijnde crewcenter. Katja was de eerste die exposeerde en het thema was ‘A room with a view.’ Dit concept bestaat al langer: foto’s genomen door crew vanuit hotelkamers overal ter wereld van de meest mooie, lelijke en bizarre uitzichten. “Het is altijd grappig om naar buiten te kijken … soms heel chique, soms met een krottenwijk ernaast … dit contrast is ook een metafoor van ons vliegende leven”, volgens Katja.

De foto’s van Katja hingen in de crewcorridor; een lange smalle gang die gebruikt wordt als doorgang van de luchthaven naar het crewcenter. “In het begin van de corona pandemie was het crewcenter leeg en verlaten en lag alles stil. Gelukkig is het alweer een stuk drukker en geweldig dat de crewcorridor nog steeds wordt gebruikt voor de foto-kunst van verschillende collega’s”, zegt Katja blij. De foto’s van Katja zijn nog te koop en de opbrengst gaat naar WoS.

Katja heeft al eerder kleine hulpacties opgezet zoals een kledinginzamelings-actie op de sportschool waar zij als aerobics instructrice werkte en verschillende acties op de school van haar kinderen. En op de route bezoekt zij regelmatig projecten. Het idee om bij verkoop de opbrengst te doneren aan WoS bestond al van het begin af aan. Als je geïnteresseerd bent in de foto’s kun je contact opnemen met Katja via haar KLM mailadres.

Deel dit artikel: