Ronald Wijers maakt vogelhuisjes die exacte replica’s zijn van de Delfts blauwe huisjes die KLM uitdeelt aan haar passagiers in de business class, behalve dat zijn huisjes een paar maatjes groter zijn en bedoeld voor kleine vogeltjes. Ronald was tot voor kort purser, heeft vele nevenfuncties gehad en heeft inmiddels KLM vrijwillig verlaten. Hij is bezig met een omscholingstraject; hij werkt drie dagen in de week in de zorg en volgt een HBO-V opleiding. Ronald twijfelde om aan deze blog mee te werken want hij vreest weer overladen te worden met bestellingen. “Ik vind mijn nieuwe loopbaan ontzettend leuk maar heb er mijn handen vol aan. Het kost mij één week om acht vogelhuisjes te maken dus nieuwe bestellingen kan ik op dit moment absoluut niet waarmaken”, zegt hij.

Ronald is geïnspireerd door een collega-purser die dit soort vogelhuisjes voor de lol maakte. Tijdens de corona crisis, met weinig vluchten in zijn rooster, dacht hij: “Laat ik er ook eens één proberen te maken … en dat werden er vijf. Op een verjaardagsfeestje liet ik een foto zien en was ze binnen vijf minuten kwijt. Deze huisjes waren lang niet zo mooi als de latere toen ik het veel systematischer en professioneler aanpakte. Zagen, frezen, plamuren, kitten en schilderen in de originele kleuren. Het geeft veel voldoening en al helemaal omdat de opbrengst naar WoS gaat. Ik verdien er zelf geen cent aan maar het levert mij heel veel positieve energie op.”

Zijn vrouw werd op een gegeven moment ook enthousiast en vergezelde de huisjes van een leuk verhaaltje over WoS en de historie van het betreffende huisje.

Deel dit artikel: