In vogelvlucht :

Acht jaar communicatie bij Wings of Support

2013

Uitkomsten imago-onderzoek en eerste communicatieplan

Wings of Support is bekend bij Inflight collega’s, maar vooral door het meenemen van koffers naar projecten. Daar willen we wat aan doen met een eerste communicatieplan waarin we vertellen waar Wings of Support nog meer voor staat.


Bestuurslid Marleen Hartkamp vraagt Martinair collega’s David, Mirte en Bram om te starten als medewerker bij Wings of Support. Bram start met social media

2014

Wings of Support op Facebook

Na advies van KLM Social media en na overleg met de samenwerkende hulporganisaties (Giro555, o.a. Cordaid, Rode Kruis, Oxfam Novib, Unicef) wordt gezamenlijk besloten om (pro)actief te worden op Social Media. We gaan daarbij ook op zoek naar een nieuwe online digitale media- en beeldbank.

2015

Wereldberoemd in de luchtvaart met nieuwe huisstijl

Nieuw logo. Nieuw kleur blauw. Wings of Support wil graag wereldberoemd worden binnen de Nederlandse luchtvaart en daarom verschijnen we bijvoorbeeld in Luchtvaartnieuws Magazine en Holland Herald. Een vernieuwde redactie en hoofdredacteur gaan werken aan een nieuwe WOSwijs magazine.


Bram Snel neemt de bestuursrol communicatie over van Caroline Liem samen met Danette Toet

2016

Geboorte digitaal WOSwijs Magazine en sponsorcommissie

De geboorte van een nieuw Digitaal magazine - na het verdwijnen van de postvakken in het BMC (bemanningencentrum). We beginnen aan de bouw van een vernieuwde website en vanuit de Communicatie- en fondsenwervingscommissie ontstaat een aparte onafhankelijke sponsorcommissie die de fondsenwervingsrol overneemt.


Ahron Zijlstra start de sponsorcommissie


2015: een beeld uit de video in de nieuwe huisstijl. Wings of Support zal meer video's gebruiken in haar communicatie en digitale media centraal opslaan.


2017: foto bij het tekenen van de partnership met KLM: Erik Swelheim, Chief Financial Officer (midden) en Inka Pieters, Director CSR & Environmental strategy (rechts) met Martine, Daniel en Bram namens Wings of Support.

2017

Official partnership Wings of Support & KLM, Wings of Support op Instagram

WoS sluit een officiele partnership met KLM. Het doel is om ons te richten op meer collega's en aspirant-donateurs en om de overhead kosten laag te blijven houden. Wings of Support wordt actief op Instagram.


Monny Campos Medina en Odette Borstlap nemen de rol van Danette over

2018

Wings of Support 20 jaar met vernieuwde website

Wings of Support bestaat 20 jaar en is niet meer weg te denken uit de KLM Newsapp kanalen en op KLM events zoals het Flying Blue Golftoernooi op locatie bij KLM Open. Wings of Support wordt steeds zichtbaarder voor onze andere 30.000 collega’s en introduceert het 20 jaar jubileum logo. De uiteindelijke vernieuwde website gaat online met meer aandacht voor doneren, social media en updates van onze projecten. Het jaarverslag is te lezen op mobile devices.

2019

KLM 100 jaar festiviteiten, Fly Responsibly campagne

KLM bestaat 100 jaar en Wings of Support is een onderdeel van de duurzaamheidscampagne 'Fly Responsibly' waarin aandacht wordt gegeven voor het steunen van lokale ontwikkelingen op KLM-bestemmingen. Wings of Support is daarbij ook actief op het KLM 100 Experience event waar in totaal 65.000 bezoekers samenkomen. Het KLM-event wint uiteindelijk de toonaangevende marketing award voor Cross Media Event van het jaar. In Oslo – European Green Capital in 2019 - schittert Wings of Support naast Greenpeace en National Geographic op een expositie waarin de problemen van onze wereld centraal staan.


Ruby Kooter neemt de rol van Monny over

2020

Wings of Support en maatschappelijke discussies

Ondanks de Corona-crisis wordt het partnership met KLM verlengd. In deze moeilijke tijd is er nog meer aandacht voor maatschappelijke onderwerpen en het inrichten van duurzaamheid. Wings of Support test online funding en stelt als doel om meer donaties op te halen via acties en Social Media


Joris van Zadelhoff en Nina Smiljanic nemen eind september de rol van Bram over


2018: in het jubileumjaar wordt het 20-jarig jubileum logo ontworpen, de vernieuwde website gaat online en het digitale jaarverslag is te lezen op mobile devices.


2019: Wings of Support is een onderdeel van de duurzaamheidscampagne 'Fly Responsibly' waarin aandacht wordt gegeven voor het steunen van lokale ontwikkelingen op KLM-bestemmingen.

Digitale opmaak in Foleon door Bram Snel | Foto's interview: Nina Smiljanic

Blijf kinderen steunen in Covid tijd!

Onze huidige projecten in Covid tijd worden juist hard geraakt. Gezien de situatie zijn de aard van de projecten op bestemming flink verandert. Zo bieden wij momenteel zoveel mogelijk hulp gerelateerd aan de crisis op de bestemmingen waar wij actief waren. Wings of Support heeft geld vrijgemaakt voor corona-gerelateerde hulp en noodhulp in zwaar getroffen gebieden als Lima, Nairobi, Dar-es-Salaam, Entebbe, Kaapstad, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Bangkok en Boekarest. Dit geld wordt besteed aan voedsel, zeep en beschermings-middelen voor projecten in deze gebieden.

Door de lock downs die overheden halsoverkop hebben ingevoerd kunnen duizenden kinderen niet meer naar school, waardoor zij geen zorg en onderwijs meer krijgen. Dit is voor veel families lastig: werken is vaak niet meer mogelijk en geen werk betekent geen inkomen. Zonder inkomen is er ook geen eten op tafel.

Word of blijf daarom donateur!